MRS. OWNER
silent reader(s)
• Alisya Qairina • Twenty • KK, Sabah •
• Degree • Accountancy • UMS •
• Married •

MR. & MRS.

11 FEBRUARY 2014


Daisypath Anniversary tickers

MRS' NUFFNANG


PAST ENTRIES





+HOME


+FOLLOW


+TWITTER


+FACEBOOK


+BLOGGER


Am I Pregnant ?
WRITTEN BY MRS. OWNER ON 22 October 2014 [ 11 comments ]

Assalamualaikum . . 





Semalam jalan-jalan dengan kakak di Megalong , and suddenly masuk Watson and lalu bahagian pregnancy test kit . OK , time tu memang hati dah mendesak supaya Sya beli . Tangan pun dah gatal sangat . So lepas belek-belek  test kit dengan kakak , Sya grab satu and direct bayar . Haha . Sepanjang malam semalam memang macam-macam perasaan la . Tak sabar nak buat test tapi mesti sabar . Kalau Sya tak fikir test kit tu mahal (RM 7+),  rasa macam nak direct pergi toilet and test ! Hahaha . Nervous memang nervous , tapi mesti tunggu sampai esok pagi baru boleh test . So sila sibukkan diri supaya masa menunggu tak terasa . Haha !

Tetiba terasa nak cerita pasal bab-bab pregnant ni . Yep ! To be truth , Sya dengan husband memang merancang sepenuhnya . Macam ni la kalau mood nak ada baby . Semua pun excited kan ?! Sepanjang bulan ni , Sya buat research di Google pasal tanda-tanda awal pregnant , and of course , hampir semua Sya pernah rasa .  



First , mengidam . Yes , this absolutely true . Teringin nak makan macam-macam . Tapi Sya tak peduli sangat tanda ni sebab kesiankan husband . Haha . Tapi still , mengidam ni adalah tanda awal mengandung . Hihi .
Second , warna di sekeliling aerola semakin gelap . Tanda ni Sya baru perasan minggu lepas . Entah la , Sya pun tak tau sangat pasal part ni . Sya tak tengok pun sebelum ni ! Hahaha . But , maybe ~ 
Third , pendarahan atau kekejangan akibat implantasi . Pasal ni pula , pendarahan memang tiada . Cramp , almost everyday ! especially time nak tidur . Serius , sakit macam senggugut . Tapi Sya tak syak pun cramp tu pasal implantation . Lepas check Google baru terfikir . Haha ! :D
Forth , kerap buang air kecil . OK ! Tanda ni memang ada . Kadang2 tak minum banyak pun rasa nak buang air kecil . Haha . Tanda tu . Tapi bulan ni asyik hujan memanjang , so tak dapat detect awal .
Fifth , keletihan . Haha . Kalau fikir kan , Sya tiap hari pun rasa penat . Boleh kira Sya ni pemalas la kan . Hihi . But lately ni Sya memang asyik rasa penat saja . Naik tangga pun sampai tingkat 1 dah semput . Tak larat , tak larat . Tidur ? Memang kira awal la . Kadang-kadang jam 8 dah masuk bilik , ready nak tidur . Haha .
Sixth , payudara melembut dan membengkak : Yes , ada ~ :'(
Seventh , deria rasa berubah . Tetttt ! Ini tiada ! Semua Sya telan . Haha .
Eighth , morning sickness . Alhamdulillah , setakat ni Sya tak rasa pun morning sickness . Tapi kalau setakat pening kepala yang ringan tu , ada la . Loya pula Sya selalu rasa masa dalam kereta yang bergerak . Bila dah turun , tak rasa loya pula . Haha . 
Ninth , tak datang haid . Bila sudah hampir sampai due period Sya , Ya Allah ! Nervousnya . Period Sya memang consistent tiap bulan . Bila dah lewat sehari , keinginan nak cek pregnancy memang tak terkata . Ramai orang bagi tips , lepas seminggu baru cek supaya tak rugi . Tapi oleh sebab Sya tak sabar , hari ketiga lepas due period , Sya dah cek . Haha ! 
Tenth , kehamilan yg positif . Tadi pagi Sya bangun awal sebab excited nak cek . Mula-mula tu nampak satu line saja , tapi Sya tunggu lebih kurang 30 saat gitu , Then ! Double line !! Nak pastikan betul or tidak , Sya kejutkan husband yang masih tidur . Alhamdulillah , gembira yang tersangat .



Esok Sya nak buat confirmation pula di klinik . Mudahan-mudahan semua berjalan dengan lancar . InsyaAllah . :)


Labels:


Me : As a wife & a Student !
WRITTEN BY MRS. OWNER ON 27 September 2014 [ 21 comments ]

Assalamualaikum . .




Hihi ! Semester 5 dah bermula . Dah masuk minggu ketiga dah pun . Ya Allah , cepatnya masa berlalu kan ! Semoga hidup kita semua diberkati dan sentiasa dipermudahkan rezeki . Amiiin ~ Syukur Alhamdulillah , hidup sya sebagai stubborn-but-sweet-wife ni dipermudahkan walaupun sekarang sya masih belajar and perlu attend lectures for almost everyday , 8 a.m until 5 p.m , in a week ! And gladly , cuti sya dan husband is at the same day !!! Wednesday , we love you !! Haha .

OK . Semester ni sya rasa bahagia , happy sebab kali ni , sya tak payah tinggal hostel lagi . Say Yeayyyy ! Thank you for my beloved husband yang sudi hantar & ambik ulang-alik tiap hari . Hihi . Sya mengaku , memang rasa sangat penat sebab mesti bangun awal & kadang-kadang kena ambik lambat . Haha . Kesian dengan diri sendiri , tapi lagi kesian dengan suami . Susah tak nak belajar kalau dah kahwin ? Kalau sya , tak susah kalau suami kita jenis yang memahami . Kan ? My life as a wife and a student , tiap hari masih buat rutin biasa macam masa bujang-bujang dulu . Hihi . Sabar la yaa , dua tahun lagi graduate , mungkin ada rutin yang baru . :D 

A new member in our family ? Insyaallah , soon kalau ada rezeki . Omg !! Feeling excited pula . Haha . Doakan sya & suami ya ! :)



NEWER
OLDER